اهمیّت ازدواج در اسلام (13)شرط ازدواج برای ممزوج شدن 6 تاست

ساخت وبلاگ

اهمیّت ازدواج'>ازدواج در اسلام (13)شرط ازدواج برای ممزوج شدن 6 تاست

«وَ مِنْ آیَاتِهِ أََنْ خَلَقَ لَکُمْ مِنْ أََنفُسِکُمْ أََزْوَاجًا لِتَسْکُنُوا إِلَیْهَا وَ جَعَلَ بَیْنَکُمْ مَوَدَّةً وَ رَحْمَةً»؛ «از آیات و نشانه های قدرت خداوند این است که برای انسان از نوع و جنس خود، همسرانی آفرید تا در کنار آنان (در خانواده) به آرامش و سکون نیل پیدا کنند و بین آنان دوستی و رحمت قرار داد»[ روم 30، آیه21.].

قال ص «ما بُنِی بناءٌ فِی الاسلام اَحَبُّ إلی الله تعالی مِنَ التَّزوج»، مجلسی، بحارالأنوار، ج100، ص222.].

1-ایمان و تقوی- مِنْ كِتَابِ تَهْذِيبِ اَلْأَحْكَامِ : جَاءَ رَجُلٌ إِلَى اَلْحَسَنِ عَلَيْهِ السَّلاَمُ يَسْتَشِيرُهُ فِي تَزْوِيجِ اِبْنَتِهِ فَقَالَ زَوِّجْهَا مِنْ رَجُلٍ تَقِيٍّ فَإِنَّهُ إِنْ أَحَبَّهَا أَكْرَمَهَا وَ إِنْ أَبْغَضَهَا لَمْ يَظْلِمْهَا.

مردى براى مشورت دربارۀ ازدواج دخترش نزد امام حسن عليه السّلام آمد.حضرت فرمود:او را به ازدواج يك مرد پرهيزكار دربياور كه اگر او را دوست داشته باشد،به او احترام مى‌گذارد و اگر هم او را دوست نداشته باشد،آزارش نمى‌دهد.

2- خوش اخلاق باشد- پیامبر گرامی اسلام (صلی ‌الله‌ علیه‌ و آله) در این رابطه می فرمایند: «با کسی که اخلاق و دینش مورد پسند باشد، ازدواج کنید. اگر چنین نکنید، فتنه و فساد بزرگی در زمین به وجود خواهد آمد». (وسائل الشیعه، ج‏۱۴، ص ۵۱.)

و در حدیثی از امام صادق (علیه السلام) می خوانیم: هر شخصی در میان خانه و خانواده خویش به سه خصلت نیازمند است و اگر در سرشتش هم نباشد باید خود را بدان مکلف سازد: معاشرت نیکو (خوش اخلاقی)، گشاده دستی حساب شده و غیرت ورزی در حفظ ناموس. (تحف العقول، ص ۳۲۲) اگر همسری بد اخلاق باشد:

مهر و محبت میان زن و مرد از بین می رود، غم، اندوه و کدورت حاصل می گردد و طراوت و شادابی زندگی را از بین می برد.

امیرالمومنین علی (علیه السلام) می فرمایند: هرکس بد اخلاق باشد، خانواده اش از او ناراحت و ملول می شود. ) بحارالانوار، ج ۷۵، ص ۵۳.)

یکی از مهمترین اهداف ازدواج به آرامش رسیدن مرد و زن است. اما اگر همسر بداخلاق باشد، نه تنها آرامش و صفایی در محیط خانه و خانواده ایجاد نمی شود بلکه ترس و دلهره بسیار از همسر و ناآرامی جای آن را می گیرد.

بداخلاقی دوستان را کم کرده و بر دشمنان می افزاید. در واقع چنین افرادی به دلیل بدخلقی همه دوستان و آشنایان را از خود دل زده و دور کرده و به جای مهر و محبت بذر نفرت، کینه و دشمنی در دل آنها می کارد.

ویژگی های اخلاقی چه چیزهایی را شامل می شود؟

ویژگی های اخلاقی كه در همه افراد چه زن و چه مرد مشترك است و همه باید آنها را داشته باشند.

1.صداقت و راستگویی

2.عطوفت و مهربانی

3.گذشت و فداكاری

4.پایبندی به تعهدات (به خصوص تعهد داشتن به زندگی مشترك و عدم خیانت به همسر)

5.امانتداری

6.قدردان زحمات همسر

7.خوش زبانی

8.داشتن نگاه مثبت به زندگی

ویژگی های اخلاقی كه باید زنان به آنها مزین باشند.

1. داشتن حس تسلیم در مقابل همسر

2. تمكین و تأمین نیازهای جنسی و عاطفی همسر

3. زینت و آرایش برای همسر

پیامبر اکرم (ص) می فرمایند: زن باید خودش را برای شوهر به خوشبوترین عطرها معطر کند، و زیباترین لباسهایش را بپوشد، و به نیکوترین آرایش، برای شوهرش آرایش نماید، و پیوسته خودش را بر شوهر عرضه کند و... .» (وسایل الشیعه، ج14، ص212، ح2.)

4. داشتن قناعت

5. دلسوز نسبت به همسر و فرزندان

6. حافظ منافع خانواده در نبود مرد

"حَـَفِظَـَت‌ٌ لِّلْغَیْب‌ِ بِمَا حَفِظَ اللَّه (نسá34)؛ زنان صالح در غیاب (همسر خود) اسرار و حقوق او را، یعنی حقوقی که خداوند برای همسران آنها قرار داده‌، حفظ می‌کنند."

7. پاكدامن

ج) ویژگی های اخلاقی که مردان باید داشته باشند.

1. داشتن قدرت جسمی برای انجام كار

2. اجتناب از گناهان بزرگی چون بد چشمی،‌ بی بند و باری، شرابخواری و...

3. قابل اعتماد و اتكا

4. دوری از خساست و تنگ دستی

5. داشتن غیرت به همسر و خانواده (غیرت درست نه سوء ظن)

6. احترام گذاشتن به خانواده به خصوص به همسر

پیامبر اکرم (ص) می فرمایند: «شایسته ترین مردم از نظر ایمان، خوش اخلاق ترین آنان و مهربان ترین آنها با خانواده اش است و من مهربانترین شما با خانواده ام هستم.» (همان، ج8، ص507، ح25.)

7. یاری رساندن به همسر در انجام كارهای خانه و فرزندان

امام صادق علیه السلام می‌فرماید:

خدا به آدم خوش اخلاق ثواب جهاد می‌دهد و صبح و شب برایش ثواب نازل می‌شود.[6]

و در جای دیگر می‌فرماید:

زنی که شوهرش را اذیت کند و اندوهگینش سازد از رحمت خدا دور است. و زنی که

به‌شوهرش احترام بگذارد و آزارش نرساند و فرمانبردارش باشد خوش بخت و رستگاراست.[7]

به رسول خدا صلی الله علیه و آله عرض شد: فلان زن شخص زن خوبی است. روزها روزه دارد و شب‌ها عبادت می‌کند؛ اما بداخلاق است و همسایگانش را آزار می‌رساند.

حضرت فرمود:

هیچ خیر و خوبی یی ندارد و اهل دوزخ است![

3- به رشد کافی رسیده باشد

در همة عرصه‌ها رشد کند چه در عرصه فردی (جسمانی، ذهنی و فکری ، عاطفی، روانی) و چه در عرصه‌های اجتماعی

1-رشد جسمانی

رشد جسمانی درهر فرد با عرصه‌های دیگر رشد ارتباط مستقیم دارد و اگر یک جوان از لحاظ جسمی به رشد کافی نرسیده باشد، در جنبه‌های دیگر رشد، برایش مشکلاتی پیش می‌آید که گاهی قابل جبران نیز نمی‌باشد- رشد جسمانی با سازگارهی های روانی و اجتماعی ارتباط تنگاتنگی دارد

2-رشد عقلی

رشد عقلی عبارت است از مجموعه فعالیت‌های فرد که به ادراک، فهم، تشکیل مفاهیم، بررسی معانی تفکر و تعقل، پیش‌بینی و استنتاج، برنامه‌ریزی، تعیین هدف و انتخاب راهبردهای رسیدن به هدف و اقدام به حل مسائل است. اندیشه، دیدگاه و نگرش فرد نسبت به زندگی جنبه عقلانی شخصیت فرد است.

حدیثی از امام علی

حضرت علی (علیه‌السلام) در تعریف عقل می‌فرماید: عقل آن چیزی است که راه ضلالت را از خوش‌بختی تمییز می‌دهد و عاقل کسی است که هر کاری را در جای خود انجام دهد.

فردی که از رشد عقلی برخوردار است، یعنی دارای ویژگی‌های زیراست:

داشتن درک و فهم- داشتن هدف -برنامه‌ریزی -پیروی از عقل در تصمیمات- واقع‌بینانه بودن انتظارات- توانایی حل مسئله -شناخت کافی از خود و محیط- مسئولیت‌پذیری- بر رفتارِ کودکانه خویش غلبه کرده است

۱. از مسائل درک و فهم بهتری دارد؛ برای مثال می‌داند که چرا ازدواج می‌کند.

۲. در زندگی دارای هدف می‌باشد.

۳. برای رسیدن به اهداف خود در زندگی برنامه‌ریزی می‌کند.

۴. در تصمیم‌گیری‌های خود بیش‌تر از عقلش تبعیت می‌کند تا از احساساتش.

۵. انتظاراتش از خود و دیگران واقع‌بینانه است.

۶. توانایی حل مسئله را دارد؛ یعنی درباره هر مسئله می‌اندیشد و راه‌های حل آن را مورد ارزیابی قرار می‌دهد.

۷. از خود و محیطش شناخت کافی دارد.

8. فردی مسئولیت‌پذیر است و مسئولیت اعمال و رفتار و تصمیماتش را بر عهده می‌گیرد.

غلبه بر رفتار کودکانه

9. بر رفتارِ کودکانه خویش غلبه کرده است و مطابق سن و رشد خود عمل می‌کند.

3-رشد عاطفی

انسان به کمک عقل و عاطفه (دوش‌به‌دوش همه) راه تعالی و تکامل را طی می‌کند

. فردی که رشد عاطفی متعادل پیدا کرده است مهار احساسات مثبت و منفی خود را در دست دارد. او در ابراز خشم و ترس، گریه و شادی، محبت و دشمنی در محدوده مورد قبول جامعه عمل می‌کند نه همانند یک کودک. رشد عاطفی اکتسابی است

4- رشد اجتماعی

رشد اجتماعی رابطه نزدیکی با رشد عقلی و عاطفی دارد. انسان دارای چهار دنیای اجتماعی است: خانواده، مدرسه، شغل، دوستان که فرد را باید از نظر اجتماعی آن‌ها مورد ارزیابی و بررسی قرار داد. فردی که از رشد اجتماعی برخوردار است روابط اجتماعی را بهتر درک می‌کند، به دیگران احترام می‌گذارد، حقوق دیگران را محترم می‌شمارد، نقش و وظایف و مسئولیت‌های خویش را به نحو احسن انجام می‌دهد، محیط زندگی و اجتماع خویش را خوب می‌شناسد، به ارزش‌ها و فرهنگ جامعه احترام می‌گذارد و رفتار خویش را با ارزش‌ها و رفتار مطلوب در خانواده، مدرسه و جامعه تطابق می‌دهد. ضمن آن‌که در فعالیت‌های اجتماعی مشارکت دارد و مسئولیت‌های اجتماعی را می‌پذیرد.

4- اصالت خانوادگی داشته باشد -اصالت خانوادگی به معنای سلامت نفس خانواده و صالح و خوشنام بودن آنان است که هرقدر گستره اش بیشتر باشد(نسل های پیاپی) بهتر است. تاکید بر ویژگی اصالت،برای خانواده های اصیل است تا بینشان همتایی وجود داشته باشد.نهی از ازدواج با دختر نیکویی که در خانه آلوده به گناه و فسق و فجور(شرابخوری پدر،ارتباطات ناسالم مادر و...) رشد کرده و در خانواده ای غیر اصیل بوده،بدان علت است که پدر و مادر،هم از جهت تربیت و هم به لحاظ ژن و وراثت بر شخصیت فرزند، اثر جدی می گذارند ، شخص ناصالح وغیر مودب به آداب دین اثرات نامطلوبی را درروی فرزند آینده خود می گذارند،-

معیارهایی که به وسیله آن‌ها می‌توان اصالت خانوادگی فرد مقابل را به عنوان همسر آینده سنجید، عبارتند از:

1) حلال ‌زادگی: یکی از معیارهای اصالت خانوادگی حلال ‌زادگی افراد است. از دیدگاه دین اسلام فردی حلال ‌زاده است که پدر و مادرش مشخص باشند و مطابق با دینشان ـ که برخلاف فطرت انسانی نیست ـ و روش و آیین قوم خود به روش متداول، رسمی و علنی ازدواج کرده و صاحب فرزند شده باشند.

2) پارسایی و تقوا: معیار دیگر تقوا و پارسایی فرد و خانواده‌ اوست. تقوا و پارسایی باعث می‌ شود فرد مقابل حقوق همسرش را حفظ کند، هیچ‌گاه در پی هوس‌های نامشروع نرود، به او احترام ‌بگذارد و از هر گونه ستم بر او دوری ‌کند. مردی به امام حسن (علیه السلام) عرض کرد: «دختری دارم، او را به ازدواج چگونه فردی در آورم؟ حضرت فرمودند: «او را به ازدواج مردی با تقوا درآور؛ که اگر دوستش داشته باشد او را گرامی می دارد و اگر هم دوستش نداشته باشد، به او ستم نمی کند.[3]»

3) افکار و اعتقادات صحیح: افکار و باورها علاوه بر اعتقادات و باورهای دینی و مذهبی جنبه ‌های دیگری نیز دارد. مسئله مهم در زندگی مشترک تناسب و شباهت دو خانواده در اعتقادات و باورهاست. در این صورت دو طرف راحت ‌تر می‌ توانند با استفاده از روش ‌های منطقی بر اعتقادات و افکار هم اثر گذاشته و اختلافات جزئی را حل نمایند.

4) صلاحیت اخلاقی و روانی: آنچه در اصالت خانوادگی بسیار مهم است صلاحیت اخلاقی و روانی فرد و خانواده می ‌باشد. عدم توافق اخلاقی دو طرف محکم ‌ترین ضربه را به پیکر خانواده می ‌زند.

5) عزت نفس و نوکیسه نبودن: یکی از موارد دیگر عزت نفس فرد است. یعنی اینكه فرد در مورد خود چه قضاوتی می ‌کند؟ خود را چگونه ارزیابی می ‌کند؟ آیا خود را فردی ارزشمند می‌ داند یا خیر؟ و...

امیرالمؤمنین (علیه السلام) نیز آن قدر به این مسئله اهمیت می دادند که برای ازدواج به سراغ عقیل که نسب شناس بود، رفته و فرمودند « میخواهم با زنی ازدواج کنم که از او فرزندانی شجاع متولد شود »برادرشان به ایشان توصیه میکنند که از طایفه برادرشان زن بگیر. زنان این طایفه « بنیکلاب » پسرانی زیبا و شجاع به دنیا می آورند. اهمیت این مطلب در تمام زیارات ائمه معصومین نیز قابل مشاهده است. می گوییم و گواهی می دهیم که ائمه از اصلاب شامخه و ارحام مطهره هستند. پاکی ژنتیکی و تربیت پاک در هم آمیخته اند. در واقع نمیتوان آن ها را از هم جدا کرد مثل شیر و شکر که در هم آمیخته می شوند. جالب آن که اخلاق و تربیت میتوانند بر روی ژن تأثیر بگذارد. این امر در مورد کسانی که کافر بودند و در صدر اسلام توسط پیامبر گرامی اسلام آوردند، قابل مشاهده است.

در تاریخ آمده است ، به رسم قدیم روزی شاه عباس کبیر در اصفهان به خدمت عالم زمانه شیخ بهائی رسید پس از سلام واحوالپرسی از شیخ پرسید: در برخورد با افراد اجتماع اصالت ذاتی ِ آنها بهتر است یا تربیت خانوادگی شان ؟ شیخ گفت : هر چه نظر حضرت اشرف باشد همان است ولی به نظر من اصالت ارجح است .

و شاه بر خلاف او گفت : شک نکنید که تربیت مهم تر است ! بحث میان آن دو بالا گرفت و هیچیک نتوانستند یکدیگر را قانع کنند بناچار شاه برای اثبات حقانیت خود او را به کاخ دعوت کرد تا حرفش را به کرسی نشاند . فردای آن روز هنگام غروب شیخ به کاخ رسید بعد از تشریفات اولیه وقت شام فرا رسید سفره ای بلند پهن کردند ولی چون چراغ وبرقی نبود مهمانخانه سخت تاریک بود در این لحظه پادشاه دستی به کف زد و با اشاره او چهار گربه شمع به دست حاضر شدند وآنجا را روشن کردند ! درهنگام شام ، شاه دستی پشت شیخ زد و گفت دیدی گفتم تربیت از اصالت مهم تر است ما این گربه های نا اهل را اهل و رام کردیم که این نتیجه اهمیت تربیت است ؛ شیخ در عین ِ اینکه هاج و واج مانده بود گفت من فقط به یک شرط حرف شما را می پذیرم و آن اینکه فردا هم گربه ها مثل امروز چنین کنند!!!

شاه که از حرف شیخ سخت تعجب کرده بود گفت : این چه حرفیست فردا مثل امروز وامروز هم مثل دیروز!!! کار ِ آنها اکتسابی است که با تربیت وممارست وتمرین زیاد انجام می شود ولی شیخ دست بردار نبود که نبود تا جایی که شاه عباس را مجبور کرد تا این کار را فردا تکرار کند .

لذا شیخ فکورانه به خانه رفت . او وقتی از کاخ برگشت .......بیدرنگ دست به کار شد چهار جوراب برداشت و چهار موش بخت برگشته در آن نهاد....... فردا او باز طبق قرار قبلی به کاخ رفت تشریفات همان و سفره همان و گربه های بازیگر همان . . . . . . شاه که مغرورانه تکرار مراسم دیروز را تاکیدی بر صحت حرفهایش می دید زیر لب برای شیخ رجزمی خواند که در این زمان شیخ موشها را رها کرد که درآن هنگام هنگامه ای به پا شد یک گربه به شرق دیگری به غرب آن یکی شمال واین یکی جنوب ............. واین بار شیخ دستی برپشت شاه زد و گفت : شهریارا ! یادت باشد اصالت ِ گربه موش گرفتن است گرچه تربیت هم بسیار مهم است ولی اصالت مهم تر ! یادت باشد با تربیت میتوان گربه اهلی را رام و آرام کرد ولی هرگاه گربه موش را دید به اصل و ” اصالت خود بر می گردد و شیر ِ نا اهل ونا آرام و درنده می شود.

5- همکفو باشند معنی هم کفو بودن در ازدواج چیست ؟

از شرایط بسیار مهم ازدواج هم کفو بودن زوجین است. کفو در لغت به معناى شبیه و مانند است، در مسئله ازدواج تا حدّى باید از نظر ظاهر و باطن بین دختر و پسر شباهت وجود داشته باشد.

کفو بودن به معنی مثل و شبیه هم بودن نیست بلکه به معنی متناسب بودن استکه ممکن است گاهی این تناسب در شبیه بودن باشد یا گاهی در هم جهت بودن ویا گاهی نیز در مکمل بودن نهفته باشد.

مهمترین موضوع در کفویت، ایمان است. در احادیث داریم مؤمن کفو مؤمن است درمسئله ازدواج باید به دو منظر توجه داشته باشیم یکی توجه به وضع موجودودیگری توجه به چیزی که آرزویش را داریم یا بعبارت دیگر باید فقط ایمانبرای ما مطرح باشد باید ببینیم چقدر در امور زندگی ایمان را در رأس کارهایمان قرار می دهیم.

بی گمان از مهم ترین عوامل پیوند پایدار و ازدواج موفق و زندگی آرام، هم شأن بودن زن و مرد است. اسلام به هم شأن بودن زوجین در امر خطیر ازدواج تأکید فراوان کرده و با واژه «کفو» از آن یاد کرده است؛

مسئله هم کفو بودن در لسان امروزی مردم برابری از جهت خانواده و فرهنگ و تمکن مالی و علمی است اما در روایات ما همکفو بودن تنها در ایمان است !

رسول حق فرمود:

اَنْکِحُوا الاَْکْفاءَ وَ انْکِحُوا مِنْهُمْ وَ اخْتارُوا لِنُطَفِکُمْ.

زمینه ازدواج هم کفوها را فراهم کنید، و با هم کفو ازدواج کنید و آنان را براى بوجود آمدن فرزندان شایسته به عقد خود درآورید.

البته بر خانواده ها لازم است در مسئله هم کفو بودن، سختگیرى نکنند، وقتى پسر و دختر از نظر اعتقاد و اخلاق و عمل اسلامى، و از نظر قیافه و هیکل ظاهر نزدیک به هم باشند، این دو از نظر شرع مقدس هم کفو و شبیه و همانند یکدیگرند، و در ازدواج آنان رحمت و برکت حق تجلّى خواهد کرد.

بنابراین هم قبیله بودن، همشهرى بودن، به اندازه هم ثروت داشتن، موجب هم کفوى نیست، بنا به حکم اسلام، عرب را بر عجم، سپید را بر سیاه، قرشى را بر غیر قرشى امتیازى نیست، امتیاز به تقواست و دو مرد و زن مسلمان با داشتن ایمان و تقوا و اخلاق و امانت و عفت و پاکى و طهارت و سلامت هم کفو یکدیگرند گرچه یکى عرب و دیگرى عجم

یکى شهرى و دیگرى روستایى، یکى غنى و دیگرى فقیر، یکى سپید و دیگرى سیاه، یکى قبیله دار و دیگرى بى قبیله باشد.

اصول کافی یک باب در این زمینه دارد که کاملا گویایی این نکته هست حتی در روایات ذکر شده برتری به تقوی است و ارتباطی بهاصل و نسب و شهرت و خانواده ندارد

ذکر مصادیقی از هم کفو بودن در عصر کنونی

از جمله عوامل، همکفو بودن، چه از لحاظ شرعی و چه از لحاظ اخلاقی، عُرفی و منطقی عبارتند از:

1 همتایی در ایمان- این میگه ندارم او میگه صبر میکنم والا اون میگه دزدی کن تا پولدار بشیم- قتل در پلاک 47

2 همتایی در سن

اصولاً هرچه سن به هم نزدیکتر باشد تفاهم بیشتر خواهد بود به طور دو بچه هنگامی که بازي میکنندهرچه سن آنها به هم نزدیکتر باشد از بازي بیشتر لذت میبردند و در صورتی که این بچه نتواند با هم سنّ خود بازي کند

در طول زمان از بازي کردن خسته شده و با بهانههاي مختلف اسباب ناراحتی اطرافیان را فراهم میکند

3 همتایی در دانش

همسري باسواد و با دانشی را انتخاب کرد زیرا که کسب دانش وظیفه هر مسلمان اعم از زن و مرد است و تمام خیر و برکت وسعادت، دانش است و برعکس تمام شر و بدي از جهل سرچشمه میگیرد پس این طرز فکر که همسر بیسواد بهتر است باطل و مردود است.

4 همتایی فکري و فرهنگی

تفاهم و توافق فکري و فرهنگی میان دو همسر در زندگی مشترك نقش اساسی دارد، براي ایجاد یک زندگیپویا و پربار باید معماران این کانون بتوانند یکدیگر را درك نموده و مکنونات و محتویات درونی خود را به هم تفهیم کنند ودر بسیاري از مسائل، تصمیم مشترك و یکسان گرفته و بر مبناي آن عمل کنند و در نشیب و فرازهاي زندگی یاور هم باشند

اَلْعارِفَۀُ لا تُوضَعُ اِلاّ عِنْدَ الْعارِفِ: » : و فرزندانشان را بر اساس یک طرح هماهنگ تربیت کنند. امام صادق علیهالسلام میفرمایند

زن عارفه (فهمیده فرزانه) باید در کنار مرد عارف (فهمیده اهل معرفت) قرار گیرد نه غیر آن.

5 همتایی اخلاقی

هماهنگی و تناسب اخلاقی، از مهمترین موارد کفائت و همتایی بین زن و شوهر است.) با توجه به این نمونه که:

دختر عمّه پیامبر ازدواج کرد با زید بن حارثه و منجر به طلاق شد چون سازگار نبودند

6 همتایی جسمی و جنسی

« سرد مزاج » و دیگري ضعیف و « گرم مزاج »

8 همتایی در زیبایی

10 همتایی خانوادگی

6همدیگر را دوست داشته باشند

ویژگی های یک عشق پاک و سالم

صمیمیت

بدین معنا که زوجین بتوانند به احساسات یکدیگر نزدیک شوند و احساسات یکدیگر را درک نمایند بدین معنا که مدام نگران نباشند در صورتی که احساسات مثبت و منفی خود را با همسرشان در میان می گذارند مورد مواخذه، سرزنش قرار گیرند و یا حتی نادیده انگاشتن احساسات توسط شریک زندگی.

زمانی که زوجین بیاموزند به احساسات یکدیگر احترام گذاشته و با عشق به این احساسات گوش فرا دهند بدین معنا است که به صمیمیت لازم رسیده اند و در عشق و محبت یکدیگر شکی ندارند و می توانند حتی در مورد احساسات منفی شان نیز با یکدیگر به گفتگو بنشینند و ترس از دست دادن و کم شدن محبت طرف مقابل را نداشته باشند.

شفافیت

زوجین باید در بروز احساسات شان نسبت به یکدیگر شفافیت لازم را داشته باشند بدین معنا که تا چه حد می توانند موضع و احساس خودشون را به صورت شفاف به طرف مقابل انتقال دهند.

یا از سویی تا چه اندازه قادرند خود را جای شریک زندگی بگذارند . و وی را درک نمایند بسیاری از زوجین متاسفانه به دلایل مختلف قادر نیستند احساسات خود را به گونه ای شفاف نشان دهند و این سبب بروز سو تفاهمات بسیاری در زندگی مشترک شان می شود.

حفظ حریم و آزادی

حفظ حریم در واقع بدین معنا است که زوجین تا چه اندازه نسبت به وضعیت جسمی و روانی طرف مقابل شان دغدغه دارند. تا چه حد به یکدیگر آزادی می دهند و از سویی تا چه اندازه به حریم خصوصی یکدیگر احترام می گذارند.

زمانی که حریم خصوصی از شریک زندگی گرفته شود و آزادی ها و علایق اش محدود شود رابطه در مسیر متفاوتی قرار گرفته و به تدریج شریک زندگی نسبت به همسر اش که سبب بروز محدودیت ها شده است احساس ناخوشایندی کسب خواهد کرد.

تماس فیزیکی

بدین معنا که زوجین قادر باشند با یکدیگر رابطه فیزیکی موثری برقرارنمایند. نیاز به در آغوش گرفته شدن از همان ابتدای دوران رشد در آدمی بنا نهاده شده است و در بسیاری از تحقیقات از آغوش درمانی بسیار سخن گفته شده است.

فضائل و مناقب اهل البیت (ع)...
ما را در سایت فضائل و مناقب اهل البیت (ع) دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : choseinabbasi2 بازدید : 66 تاريخ : دوشنبه 3 مهر 1402 ساعت: 19:11