درسهایی از اسارت خاندان امام حسین ع امر به معروف (متن منبر)

ساخت وبلاگ

درسهایی از اسارت خاندان امام حسین ع امر به معروف

1- درس اول حتی از مستحبات صرف نظر نکردند

وَمَن يُطِعِ اللّهَ وَالرَّسُولَ فَأُوْلَئِكَ مَعَ الَّذِينَ أَنْعَمَ اللّهُ عَلَيْهِم مِّنَ النَّبِيِّينَ وَالصِّدِّيقِينَ وَالشُّهَدَاء وَالصَّالِحِينَ وَحَسُنَ أُولَئِكَ رَفِيقًا

و کسی که خدا و پیامبرش را اطاعت کند، (در روز رستاخیز) همنشین کسانی خواهد بود که خدا، نعمت خود را بر آنان تمام کرده از پیامبران و صدّیقان و شهدا و صالحان و آنها رفیق‌های خوبی هستند»

یک کسی اینقدر عاشق خداست که همه چیز را برای خدا می‌دهد، از آن طرف هم مثلاً خانم، دختر می‌گوید: من لاک زدم نمی‌توانم وضو بگیرم. حالا فعلاً نماز نمی‌خوانم. بعداً که لاک‌هایم پاک شد نماز می‌خوانم. یک امشب شب عروسی است، حالا باشد بعد قضایش را می‌خوانم. یا الآن دارد اتوبوس می‌رود. بگذار برود زودتر به مقصد برسیم. بعد نمازمان را قضا می‌خوانیم. یعنی از اتوبوس پیاده نمی‌شود. وقت نماز هم هست، کنار مسجد هم هست، یعنی ده دقیقه حاضر نیست، با خدا حرف بزند

یعنی در صف جماعت نمی‌آید، بعد می‌رود در صف تخم مرغ می‌ایستد. نمازش را می‌خواند. به جای اینکه دو تا دعا کند، حدیث داریم بعد از نماز واجب، دعا مستجاب است. این به هوای اینکه وقتش تلف نشود می‌دود. پشت چراغ قرمز می ایستد. اینطور نیست که اینهایی که می‌دوند به دنیا برسند. خیلی‌ها می‌دوند یکجای دیگر گیر می‌کنند نماز، جزء برنامه انبیاء بوده است. حضرت عیسی (ع) در گهواره می گوید: خداوند مرا تا زنده هستم به نماز و زکات سفارش کرده است: «وأوصنی بالصلوة والزکوة ما دمت حیا» (مریم/آیه 31)؛ «امام حسین (ع)، حتی ظهر روز عاشورا در میدان مبارزه و در برابر تیرهای دشمن هم نماز را رها نکرد».

به اندازه خاک خانه‌ات ترقی نکردی. خانه را خریدی ۲۵ سال پیش ۲۵ میلیون، الآن هشتصد میلیون است. گاهی خاک خانه از من بهتر است. «يا لَيْتَنِي كُنْتُ تُراباً» (نبأ/۴۰) نماز ما را از غفلت بیرون می‌آورد.

شبانه روز ۲۴ ساعت هست. هر ساعتی چهار تا یک ربع است. ۹۶ تا یک ربع در ۲۴ ساعت هست. یک ربعش را همانطور که خدا گفته عربی بگو. ۹۵ تا یک ربع را هرطور دوست داشتی عبادت کن. این بی انصافی است که یک ربع با خدا حرف نزنی.

جریان مریم که فوق لیسانس ندارد ولی ملایکه را میبیند امروزی ها با 5 فوق لیسانس هرارتا مشکلات داره چون نماز نمیخونه حضرت علی فرمود نماز بخوان تا مریضی ت خوب بشه

واجباتی که در عصر حاضربیشترین تشویق باید در مورد آنها صورت گیرد بدین شرح است:

۱-تشویق به ازدیاد جمعیت مسلمانان، خصوصاً در کشورما، که اگر این امر صورت نپذیرد اسلام واقعی که نماد آن تشیع علوی است درآینده در معرض ضعف وانحطاط قرار می گیرد ونظام جمهوری اسلامی هم در معرض نابودی قرار می گیرد، که به فرموده مراجع بزرگوار وامام راحل ومقام معظم رهبری، [حفظ نظام از اوجب واجبات است .]، ویکی از مهمترین راههای حفظ نظام پاسداری از جمعیت ایران ودر رأس آن حفظ ترکیب جمعیتی آن می باشد.

۲- تشویق به حجاب وعفاف ودر مقابل آن مبارزه با فساد و تهاجم فرهنگی، اگر این واجب الهی حفظ وپاسداری نشود که جزء سنگرها ودژهای اولیه ایمان است دیگر از اسلام ونظام ما جز اسمی باقی نمی ماند مگر به فرموده امام راحل: اسلام آمریکایی وامروزه کشور ما از این ناحیه ضربه پذیر شده ودر فتنه ها می بینیم جمع زیادی از پیاده نظام دشمن همین افراد هنجارشکن وبد حجاب وبی حجاب هستند، از این رو باید با افراد هنجار شکن وافراد مروج بی حجابی و بد حجابی مبارزه شود وآنها را تنبیه کرد.

۳- تشویق به حفظ وحدت بین مذاهب مختلف جامعه اسلامی ایران ودیگر ملل مسلمان، که این اختلافات باعث فتنه ها، کشتارها ونابودی جوامع اسلامی شده ومیوه این اختلاف بسیار تلخ را استکبار می چیند، لذا باید افرادی که فتنه گر وتفرقه انداز بین صفوف مسلمین هستند را مواخذه وتنبیه کرد.

۴-تشویق به حفظ وحدت دولت و ملت و جناح های معتقد به اسلام و قرآن واهل البیت، ومبارزه با تفرقه افکنان.

۵- تشویق به اقتصاد مقاومتی که یکی از شاخصه های مهمّ آن تولید داخلی با کیفیت است زیرا اگر جامعه اسلامی وابسته به واردات بی رویه از کفار واجانب باشد با هر تهدید آنها جامعه مجبور به تسلیم وعقب نشینی از ارزشها ومواضع خود می شود.

۶- تشویق به تولید علم وفن آوری وحمایت از نخبگان علمی متعهد، که نخبگان علمی متعهد در صف اول مبارزه وپاسداری از نظام اسلامی هستند وتنبیه کسانی که در یاس وناامیدی جوانان می کوشند وآنها را تر غیب به خروج از کشور می کنند.

۷- تشویق ایثارگران، خانواده شهدا وحمایت وگرامی داشت آنها برای حفظ روحیه مقاومت وجهاد وتنبیه هتاکان به ارزشها وخانواده شهدا وایثارگران.

۸- تشویق افراد جامعه به ادای فرائض دینی ودر رأس آن نماز، که : [الصلوه عمود الدین .] [۵۹]، [ان صلوه تنهی عن الفحشاء والمنکر]. [۶۰] ۹- تشویق افراد نظامی به بالا بردن تواناییهای خود وارتقاء فن آوریها نظامی روز دنیا که کیان اسلامی را از شرّ اجانب وکفار حفظ کنند وتنبیه افراد سست عنصر.

۱۰- تشویق افرادی که پاسدار عقائد(علماء دینی) جامعه اسلامی ودر صف اوّل مبارزه با تهاجم وشبیخون فرهنگی هستند وتنبیه افرادی که مغرضانه تبلیغ بی دینی وفرق منحرف را می کنند.

۱۱- تشویق وحمایت از آمران به معروف وناهیان از منکر، برای زنده ماندن این فریضه الهی، که جامعه به فساد وبی دینی دچار نشود.

استفاده از تمثیل، قصص

بهره گیری از الگوهای موفق

ایجاد ارتباط با طبیعت و نسبت آن خالق هستی( برای بیان اعتقادات توحیدی)

طرح سؤالات مختلف و تقویت روحیه تفکّر

استفاده از فیلم:فیلم جادوی تصویر است. یکی از ابزارهای بسیار نیرومند در ترویج فرهنگ اسلامی و تعلیم واجبات دینی در قالب طنز، انمیشین، سریال،برنامه کودک و غیره نیز می باشد.

بهره گیری از اردو:بهره گیری از اردوهای علمی و زیارتی و برگزاری مسابقات در ارائه بهتر هرچه تعلیم احکام نیز می باشد.

شعر:یکی از بهترین ابزارها در کیفیت تعلیم واجبات مورد توجه است. بسیاری از تکالیف مهم و کاربردی مثل نماز، وضو، و یا مسائل توحیدی را به زبان ساده کودکانه در قالب شعر به کودکان تعلیم داد.

راهنمایی فرزندان به کانون های فرهنگی و پایگاه های بسیج مساجد، مهدکودک های قرآنی

بهره گیری از جوائز برای تشویق به یادگیری و عمل به احکام اسلامی

تلاوت قرآن ترنم تلاوت قرآن در منزل و همراهی همه اعضا در تلاوت (تلاوت جمعی یا فردی) خصوصاً سوره هایی که نکات تربیتی مثل سوره های نور، یوسف قصص، لقمان و احزاب و غیره در آن وجود دارد.

غنی سازی کتب درسی و آموزش آن توسط معلمان و استادان با اخلاق

پیوند ارتباط عاطفی با فرزند

بهره گیری از نگارش و ثبت پیام های معنوی

استفاده از معلم خصوصی برای تعلیم وظایف الهی

برنامه ریزی تربیتی قبل از انعقاد نطفه:لازم است که والدین قبل از تصمیم گرفتن برای صاحب فرزند شدن نسبت به دستورات دینی که قبل و بعد انعقاد نطقه برای فرزند صالح بیان شده مطالعه داشته باشند. رعایت نکات دینی قبل از انعقاد و بعد از آن، زمینه بیشتری برای یادگیری تعالیم اسلامی در فرزند را بوجود می آورد.

تشویق به خواندن کتب آموزنده که با هدف تعلیم یکی از واجبات الهی تدوین شده است.

بهره گیری از دوستان و افرادی که فرزندان ما نسبت به سخنان آن حرف شنوایی بیشتری دارند.

شرکت در اعیاد و عزاداری ها:فرزندان را در آن شرکت داده و با توضیح مراسمات و بیان وقایع تاریخی، عمل به واجبات الهی را به عنوان اصل اولی برای فرزندان تبیین کنیم.

در زندگی کودکان، هیچ کس بسان والدین اثر گذار نیست. والدین با شیوه محبت می توانند عمل به واجبات و تکالیف الهی را در حضور فرزند و با نشان دادن آن به اولاد، بهترین راه تعلیم را ارائه دهند.

تهیه‌‌ی امکانات: امکاناتی جذاب مانند سجاده‌ای زیبا، تسبیح، عطر، چادر و مقنعه‌ای مناسب، قبله نما و . . . فراهم کردن اسباب راحت وضو گرفتن مثلاً در زمستان با آب گرم و در تابستان با آب خنک، دستشویی تمیز با نور کافی و بدون وسایل اضافی، عامل موثری در تثبیت آموزش نماز و مقدمات آن است

هدف اصلی قیام عاشورا امر به معروف و نهی از منکر و اصلاح ساختار کلی جامعه و حکومت و زمامداران بود. امام حسین (علیه السلام) در وصیت نامه ی خود خطاب به برادرشان «محمدحنفیه» فرمودند:

«... أَنِّی لَمْ أَخْرُجْ أَشِراً وَ لَا بَطِراً وَ لَا مُفْسِداً وَ لَا ظَالِماً وَ إِنَّمَا خَرَجْتُ لِطَلَبِ الْإِصْلَاحِ فِی أُمَّةِ جَدِّی ص أُرِیدُ أَنْ آمُرَ بِالْمَعْرُوفِ وَ أَنْهَی عَنِ الْمُنْکرِ؛

امر به معروف را نباید ما دست کم بگیریم

1- نشانه اهل ایمان

يُؤْمِنُونَ بِاللّهِ وَالْيَوْمِ الآخِرِ وَيَأْمُرُونَ بِالْمَعْرُوفِ وَيَنْهَوْنَ عَنِ الْمُنكَرِ وَيُسَارِعُونَ فِي الْخَيْرَاتِ وَأُوْلَئِكَ مِنَ الصَّالِحِينَ "‌(آل عمران 114)

2- عزت انسان در گرو امر به معروف و نهی از منکر

امام باقر علیه الصلاه و السلام:

«الْأَمْرُ بِالْمَعْرُوفِ وَ النَّهْیُ عَنِ الْمُنْکَرِ خَلْقَانِ مِنْ خَلْقِ اللَّهِ عَزَّ وَ جَلَّ فَمَنْ نَصَرَهُمَا أَعَزَّهُ اللَّهُ وَ مَنْ خَذَلَهُمَا خَذَلَهُ اللَّهُ.»

بحارالأنوار ج : ۹۷ ص : ۷۵ ح۲۱

3- سبب اقامه دین حضرت امام محمد باقر(ع) مي فرمايد: «ان الامر بالمعروف و النهي عن المنكر فريضه عظيم بها تقام الفرائض

4-آیا تا به حال قطره را با دریا مقایسه کرده اید؟

امیر المؤمنین علیه الصلاه و السلام:

«مَا أَعْمَالُ الْبِرِّ کُلُّهَا وَ الْجِهَادُ فِی سَبِیلِ اللَّهِ عِنْدَ الْأَمْرِ بِالْمَعْرُوفِ وَ النَّهْیِ عَنِ الْمُنْکَرِ إِلَّا کَنَفْثَهٍ فِی بَحْرٍ لُجِّی‏.»

تمام کارهاى نیکو، و جهاد در راه خدا، برابر امر به معروف و نهى از منکر، چونان قطره‏اى بر دریاى موّاج و پهناور است‏.

برای اینکه امر به معروف نکند توجيهاتى دارد

و كلماتى را مى‏گويد از قبيل:

۱- كار از كار گذشته است.

۲- با يك گل بهار نمى‏شود.

۳- ما و او را در يك قبر نمى‏گذارند.

۴- عيسى به دين خود، موسى به دين خود.

۵- ديگران هستند، به ما چه ربطى دارد.

۶- در زندگى شخصى افراد دخالت ممنوع است.

۷- نانم قطع شده و مردم از من رنجيده مى‏شوند.

۸- خجالت مى‏كشم و با او رودرواسى دارم.

ولى قيام امام حسين عليه السلام و مقاومت اسیران در مسیر راه ثابت كرد كه با يك حركتِ ‏خالصانه، مى‏توان تاريخ را متحوّل كرد و با يك گل بهار مى‏شود.

بايد با طاغوت‏‌ها مبارزه كنيم، زير پا و سُم اسب برويم ولى زير بار زور نرويم.

سر به نيزه دهيم ولى در برابر ظلم سر خم نكنيم.

نبايد تصوّر كنيم كه آثار امر به معروف و نهى از منكر فورى است، زيرا گاهى آثار يك كلام يا قيام و حركت، بعد از سال‏‌ها جلوه مى‏كند

داستان ابوالحسن اصفهانی و کسی که به او فحش داد و اوهم درب منزل آمد و به او پول داد

جریان النار النار- واکنشِ تند شیخ محمد بافقی با ریش تراش در حمام و منع آرایشگران از تراشیدن با عث شدمردم به محاسن اهمیت بدهند واکنشِ تند شیخ محمد بافقی به حضور زنان بی‌حجاب در حرم حضرت معصومه در ۱۳۰۷ش، سبب تأخیر هشت ساله در کشف حجاب شد. جریان شیخ انصاری و کسی که میخواست اورا بکشد جریان جهانگیر خان قشقایی- بروجردی- آیت الله جمال الدین گلپایگانی نجفی قوچانی- نخودکی- -

فضائل و مناقب اهل البیت (ع)...
ما را در سایت فضائل و مناقب اهل البیت (ع) دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : choseinabbasi2 بازدید : 59 تاريخ : دوشنبه 13 شهريور 1402 ساعت: 1:30